Ciasteczka, które możesz przygotować z dziećmi. Są szybkie w przygotowaniu i pyszne po upieczeniu. Pasują jako przekąska, do kawy, na deser i na spotkanie ze znajomymi.
Składniki:
- ciasto francuskie,
- dżem,
- czekolada.
Wykonanie:
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, które nacinamy w środku w taki sposób jak jest to pokazane na zdjęciach.

Następnie jeden róg zawijamy i przyklejamy do wewnętrznej części kwadratu i to samo robimy z następnym rogiem, by powstało coś alla koszyczek.

Do okienka, otworu w środku kładziemy łyżeczkę dżemu, konfitury lub czekolady. Można też na wycięty kwadrat położyć dżem lub czekoladę i złożyć ciasto na pół, by powstała poduszka z nadzieniem w środku.

Całość pieczemy w temperaturze 200oC przez około 15-20 minut.

Ostudzone ciasteczka można posypać cukrem pudrem.
