Składniki:
- 100 g masła zimnego,
- 3 łyżki majonezu,
- 3 łyżki cukru pudru,
- 1,5 szklanki mąki,
- puszka masy krówkowej,
- bakalie, wiórki, ciasteczka do ozdobienia.
Wykonanie:
Masło, mąkę, majonez i cukier puder mieszamy tak by uzyskać gładkie ciasto. Potem wykładamy nim wysmarowaną olejem lub masłem blachę, nakłuwamy widelcem i stawiamy do zamrażalki na 30 minut.


Nagrzewamy piekarnik do 190oC i dopiero wkładamy ciasto. Pieczemy je 25 minut. Wyjmujemy z piekarnika.

Teraz masę krówkową przekładamy do rondelka i podgrzewamy. Wylewamy następnie na kruchy spód mazurka.

Czas na dekoracje. Ja użyłam ciasteczek z kawałakami czekolady w kształcie jajeczek oraz wiórek kokosowych. Mazurek wielkanocny gotowy.

