pytanie zadane 15 marca 2017 w Kuchnia przez użytkownika

1 odpowiedź

odpowiedź 15 marca 2017 przez użytkownika

Maksymalne ubytki owoców i warzyw w skupie

Gatunki owoców i warzyw Opakowanie Pora roku % ubytku
czereśnie, wiśnie, śliwki, brzoskwinie, morele skrzynki, łubianki, kosze wiklinowe sezon 1,5
truskawki, maliny, jeżyny, poziomki, czarny bez łubianki, skrzynki sezon 2,0
winogrona, porzeczki, agrest, jagody czarne łubianki, skrzynki sezon 0,8
gruszki skrzynki lato, jesień 1,0
jabłka luzem, skrzynki lato, jesień 1,2
kapusta luzem jesień 1,0
pomidory, ogórki skrzynki cały rok 1,5
buraki, marchew, selery, pietruszka luzem, skrzynki cały rok 0,5
groch, fasola skrzynki, luzem sezon 2,0

Maksymalne ubytki owoców i warzyw w transporcie

Gatunki owoców i warzyw Opakowanie Pora roku % ubytku w odległości do 50 km
czereśnie, wiśnie, śliwki, brzoskwinie, morele skrzynki, łubianki sezon 2,5
truskawki, maliny, jeżyny, poziomki, czarny bez łubianki, skrzynki sezon 2,5
winogrona, porzeczki, agrest, jagody czarne łubianki, skrzynki sezon 0,8
gruszki nie określa się lato, jesień 0,5
jabłka skrzynki lato, jesień, zima 0,5
kapusta świeża luzem jesień, lato, zima 1,2
pomidory skrzynki sezon 1,0
ogórki skrzynki sezon 0,2
buraki, marchew, selery, pietruszka nie określa się cały rok 0,3
...