walutomat

pytanie zadane 22 grudnia 2016 w Kuchnia przez użytkownika anonimowy

1 odpowiedź

odpowiedź 22 grudnia 2016 przez użytkownika

Najbardziej znanym chrupkim pieczywem serwowanym na przystawki lub przekąski są krakersy. Można wycisnąć na nie dowolną pastę kanapkową i ozdobić sosem i przekąska gotowa. Prócz krakersów są jeszcze inne pyszne rodzaje pieczywa. Należą do nich:

- wafle ryżowe, które również można posmarować dowolną pastą, na to położyć warzywa lub zioła,

- taco chipsy, które zazwyczaj maczamy w sosie, ale możemy je również smarować pastą lub właśnie nabierać jak na łyżeczkę,

- grissini, czyli takie wąskie paluszki, które możemy maczać w paście lub owinąć je wędliną czy serem i zapiec i dopiero w takiej formie podawać z pastą/sosem,

grissini paluszki

- kruche babeczki, które kojarzą nam się ze słodkim nadzieniem, ale można napełnić je wytrawną pastą i do tego na wierzchu przyozdobić cytryną, papryką lub salami. 

...