pytanie zadane 2 sierpnia 2016 w Kuchnia przez użytkownika

muffinki warzywne

1 odpowiedź

odpowiedź 2 sierpnia 2016 przez użytkownika

Idealne na przekąskę, kolację, śniadanie lub wizytę niezapowiedzianych gości. Muffinki przygotujecie w kilka chwil i z prostych składników, które przeważnie zawsze macie w domu. Zobaczcie sami jak je zrobić.

Porcja: 8 sztuk

Czas przygotowania: 5 minut + 15 - 20 minut (pieczenie)

Składniki:

- 3 jajka,

- łyżka mleka,

- 3 łyżki startego sera,

- przyprawy,

- warzywa konserwowe (ilość wg uznania).

Wykonanie:

Mieszamy ze sobą suche składniki oddzielnie i mokre oddzielnie. Następnie dodajemy mokre do suchych i dokładnie mieszamy łyżką. Przelewamy do foremek na muffinki i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez około 15 - 20 minut.

nadzienie warzywne

babeczki warzywne

...