Dziś przepis na szybki obiad, podany w jednym naczyniu. Takie właśnie podanie potrawy jest moim ulubionym sposobem. Całość można przygotować w 'jednym garnku' i nakładamy ile chcemy. Tak więc bierzemy się do pracy i poniżej piszę Wam przepis.
Składniki:
- ziemniaki (ilość zależy od liczby osób, ja zrobiłam danie dla 5 osób),
- opakowanie mieszanki warzywnej,
- pierś z kurczaka,
- ulubione przyprawy.
Wykonanie:
Ziemniaki obrałam, pokroiłam na mniejsze części i ugotowałam w osolonej wodzie (w nieosolonej ugotowały by się szybciej), tak, żeby były prawie miękkie. Następnie przełożyłam je do naczynia żaroodpornego i podpiekłam w piekarniku 10-15 minut.

Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i podsmażyłam z przyprawą do gyrosa, a następnie wyłożyłam ją na ziemniaczki.

W wodzie, w której gotowały się ziemniaki, podgotowałam też mieszankę warzywną przez kilka minut. Następnie warzywa ułożyłam na kurczaku.

Całość podgrzałam jeszcze w piekarniku około 10-15 minut i danie gotowe. Można je z wierzchu posypać serem. Podawać z ulubionym sosem.