Jajecznica to chyba najczęstsza rzecz robiona na śniadanie. Robi się ją szybko, prosto i jest pełnowartościowym śniadaniem. Standardową jajecznicę z cebulką, można jednak nieco zmodyfikować, by nie stała się nudnym śniadaniem. Zamiast jeść ją z bułką, można jeść ją w bułce. Zobaczcie jak ją przygotować.
Składniki:
- dwie średnie bagietki,
- 5 jaj,
- szczypiorek,
- szynka,
- sól i pieprz,
- cebulka (opcjonalnie).
Wykonanie:
Jeśli używasz do przepisu cebulkę, to pokrój ją najpierw drobno i podsmaż. Jajka rozbij, dodaj sól, pieprz i rozmieszaj wszystko. Szynkę pokrój w kosteczkę i dodaj do jajek. Całość usmaż jak zwykłą jajecznicę.

Teraz odcinamy górę od bagietek i wyjmujemy miąższ ze środka. Środek bagietek smarujemy masłem.

Teraz nakładamy jajecznicę do środka wydrążonej bagietki, a na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego.

