1 odpowiedź

odpowiedź 3 lutego 2019 przez użytkownika

Zastanawiałeś się jak wygląda skórka owoców cytrusowych pod mikroskopem? Poniżej efekt, przyglądania się skórce cytryny i mandarynki pod mikroskopem.

Może zacznijmy od cytryny

cytryna

Ten jasno-żółty kolor pod mikroskopem, już nie przedstawia się tak jasno, jak na zwykłym zdjęciu:

cytryna pod mikroskopem

skórka cytryny pod mikroskopem

skórka cytryny w zbliżeniu

skóra cytryny pod mikroskopem

Widać wgłębienia na całej powierzchni skórki i jej błyszczącą powierzchnie.

Ciekawiej wygląda skórka mandarynki pod mikroskopem

mandarynka skórka

Tutaj skórka ma trochę inną strukturę i oczywiście inny kolor

skórka mandarynki pod mikroskopem

mandarynka pod mikroskopem

skórka mandarynki w zbliżeniu

skóra mandarynki mikroskop

Tutaj już kolor pomarańczowy jest żywszy. Widoczne są też "zatopione" w skórce czarne kropeczki, które są nie widoczne gołym okiem. Szczerze mówiąc nie wiem co to jest, może jakieś zanieczyszczenia.

...