dhosting
w Kuchnia przez użytkownika

1 odpowiedź

przez użytkownika

Jeśli macie małe dzieci to zapewne odkrajanie skórek od chleba jest u was codziennością. U nas tak właśnie jest. Zazwyczaj takie skórki zjadam po prostu ja, a miękki środek chleba moje dzieci. Natomiast ile można jeść skórki? I jak zachęcić dzieci by je polubiły? A no jest i na to sposób, a mianowicie słodki pudding chlebowy

By go zrobić przygotujcie:

- około 5 szklanek skórek od chleba pokrojonych w kostkę,

- 4 jaja,

- 2 szklanki mleka,

- 3/4 szklanki cukru,

- łyżeczka wanilii lub cukru waniliowego.

Wykonanie:

Skórki wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Resztę składników mieszamy razem i zalewamy skórki. 

zalane mlekiem i cukrem skórki od chleba

Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180oC przez około 40 minut. Gotowy pudding wygląda tak:

pudding chlebowy ze skórek

Ale smakuje super. Musicie wypróbować. 

jak wygląda pudding ze skórek czerstwego chleba

...