dhosting
pytanie zadane 27 czerwca 2018 w Kuchnia przez użytkownika

1 odpowiedź

odpowiedź 27 czerwca 2018 przez użytkownika

Na rynku obecnie mamy całe mnóstwo różnych rodzajów chlebaków. Przeważnie spotkać możemy się z takimi jak:

1. Ceramiczne - które pochłania, a potem oddaje wilgoć, dzięki czemu pieczywo jest dłużej świeże. Poza tym ładnie wygląda, łatwo się go czyści. Jest natomiast dosyć drogi i łatwo może się stłuc, gdy nie będziemy na niego uważać. 

2. Stalowe - zawierają otwory wentylacyjne, łatwo się czyści. Natomiast będzie na nich widać każdy odcisk naszych palców.

3. Plastikowe - są dość tanie, lekkie, łatwo się je czyści. Niestety pieczywo w nim szybciej pleśnieje, gdyż nie zawiera on otworów wentylacyjnych. 

4. Drewniane - najpowszechniejsze, tanie, zapewniające odpowiednią wilgotność powietrza, dzięki czemu chleb nie robi się suchy. Natomiast jest trudny do utrzymania w czystości. 

drewniany chlebak

...