Kromki chleba można smarować zarówno masłem, jak i serkiem czy pastą. Natomiast jeśli chcecie podać kanapki z czymś słodkim możecie wykorzystać do tego celu dżem albo masełko miodowe. Nie wiem czy można takie kupić gotowe, bo zwyczajnie się nie rozglądałam za nim w sklepach, ale wiem że takie masło można zrobić samodzielnie. Wykonanie jest banalnie proste. Zobaczcie.
Składniki:
- 8 łyżek masła,
- 6-7 łyżek miodu.
Wykonanie:
Porcję masła przekładamy do miseczki, dodajemy do niego miód i dokładnie rozcieramy.


Gotowe masełko miodowe możemy od razu całe rozsmarować na kanapkę, możemy je przełożyć do mniejszego pudełeczka i szczelnie zamknąć przechowując w domówce lub możemy je uformować w wałeczek zawijając je w folię spożywczą. Wybierając tę ostatnią opcję przed podaniem kroimy w krążki.

Takie słodkie masło na pewno przypadnie do gustu dzieciom. Masełko miodowe idealnie pasuje do grillowanych bananów.