Placki tortilli można faszerować dowolnym nadzieniem. Zazwyczaj dodajemy takie składniki jakie najbardziej lubimy lub robimy wersję np. meksykańską i dodajemy takie składniki jakie są w przepisie. Ja kiedyś już podawałam Wam przepis na placki tortille, które można zrobić samodzielnie. Wtedy farszem do nich była sałatka gyros.
Dziś pokażę Wam jak w szybki sposób można przygotować przekąskę lub kolację wykorzystując placki tortilli i to co mamy w lodówce. Ja użyłam:
- tortilli,
- szynki,
- sera,
- majonezu i ketchupu,
- kapusty pekińskiej,
- ogórków kiszonych.
Wykonanie:
Placki posmarowałam majonezem i ketchupem. Nie dodaję go za dużo, bo wtedy po upieczeniu będzie z nich wyciekał sos. Potem dodałam pokrojoną kapustę pekińską, szynkę, ser i ogórka. Całość zawijałam w rulon o złożonych bokach i podgrzałam w piekarniku około 7 minut (temperatura 150oC).

