pytanie zadane 31 października 2017 w Kuchnia przez użytkownika

1 odpowiedź

odpowiedź 31 października 2017 przez użytkownika

Placki tortilli można faszerować dowolnym nadzieniem. Zazwyczaj dodajemy takie składniki jakie najbardziej lubimy lub robimy wersję np. meksykańską i dodajemy takie składniki jakie są w przepisie. Ja kiedyś już podawałam Wam przepis na placki tortille, które można zrobić samodzielnie. Wtedy farszem do nich była sałatka gyros

Dziś pokażę Wam jak w szybki sposób można przygotować przekąskę lub kolację wykorzystując placki tortilli i to co mamy w lodówce. Ja użyłam:

- tortilli,

- szynki,

- sera,

- majonezu i ketchupu,

- kapusty pekińskiej,

- ogórków kiszonych.

Wykonanie:

Placki posmarowałam majonezem i ketchupem. Nie dodaję go za dużo, bo wtedy po upieczeniu będzie z nich wyciekał sos. Potem dodałam pokrojoną kapustę pekińską, szynkę, ser i ogórka. Całość zawijałam w rulon o złożonych bokach i podgrzałam w piekarniku około 7 minut (temperatura 150oC). 

farsz nadzienie do placków tortilli

zwinięte w rulon placki tortilli

komentarz 31 maja 2021 przez użytkownika Gość
Dobry patent wszystko jest zawinięte i zakryte, więc nic nie będzie wypadać. Bo w odkrytych tortilkach zawsze jak jem wszystko mi wylatuje jak mocniej przygniotę ręką lub zębami.
...