walutomat

pytanie zadane 28 października 2017 w Kuchnia przez użytkownika anonimowy
Nigdy mi nie wychodzą gotowe kremy kupione w sklepie i poza tym mi nie smakują. Jak się robi krem do tortów w domu?

1 odpowiedź

odpowiedź 31 października 2017 przez użytkownika

Krem domowy do zdobienia tortów przygotowuje się z następujących składników:

- 3 jaja,

- 3/4 szklanki cukru lub cukru pudru,

- kostki margaryny Kasia,

- kostki margaryny Palma,

- łyżeczki kwasku cytrynowego,

- łyżki kakao (opcjonalnie).

Wykonanie:

Jaja ubijamy, a potem ubijamy je jeszcze raz z cukrem na parze. Masa ma się zrobić puszysta i mieć kolor jak kogel-mogel. 

jajka z cukrem pudrem ubite na parze

Kostki margaryny ubijamy za pomocą miksera na puszystą masę. Do niej wlewamy kogel-mogel i dodajemy kwasek cytrynowy. 

ubite masło na krem do tortów

Krem do tortów jest już gotowy. Jeśli chcemy mieć inny kolor, jak również smak kremu, możemy dodać np. kakao. Masa wystarcza na przełożenie dużego tortu. Myślę, że wystarczy na dwa przełożenia i na wierzch. 

kakaowy krem do tortów

...