revolut
pytanie zadane 13 października 2017 w Kuchnia przez użytkownika anonimowy

1 odpowiedź

odpowiedź 13 października 2017 przez użytkownika

Pałeczki, jak wiadomo, są atrybutem kuchni chińskiej. Wszystkie potrawy tam podawane spożywa się za pomocą pałeczek, dlatego też jedzenie takie musi być małe, porcjowane tak, by można było je złapać pałeczkami na raz i zjeść. 

Nauka jedzenia za pomocą pałeczek z początku może być dość kłopotliwa, ale jak wiadomo trening czyni mistrza. Pałeczki składają się z grubszego i cieńszego końca, przy czym cieńszy zawsze dotyka jedzenia, a grubszy jest na górze. 

pałeczki do sushi

By prawidłowo trzymać pałeczki należy górny koniec pierwszej pałeczki mocno ująć pomiędzy kciuk a palec wskazujący, podpierając jej dolną część palcem serdecznym. 

Drugą pałeczkę należy trzymać nieco luźniej. Górny koniec trzymamy podobnie jak w przypadku pierwszej pałeczki, zaś dolny koniec powinien opierać się o palec serdeczny przy pomocy czubka palca wskazującego. 

...