seohost
pytanie zadane 14 września 2017 w Kuchnia przez użytkownika

1 odpowiedź

odpowiedź 14 września 2017 przez użytkownika

Gorąca czekolada przyda się na jesienne i zimowe dni, gdy za oknem szaro i ponuro. Rozgrzewa, rozpieszcza, rozwesela... zobaczcie jak ją przygotować.

Składniki:

- puszka mleka kokosowego lub około 400 ml zwykłego mleka,

- 2 łyżki kakao,

- 2 łyżki cukru,

- 60 g posiekanej czekolady gorzkiej,

- szczypta soli.

Wykonanie:

Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy kakao, cukier i czekoladę. Podgrzewamy na średnim ogniu do zawrzenia, od czasu do czasu mieszając. Można również do wymieszania użyć blendera, by mieć wszystko gładkie. Zdejmujemy z ognia, dodajemy sól i blendujemy całość. Przelewamy porcję do filiżanki i na wierzch możemy dodać kilka pianek jojo. 

...